آب
🔴 چقدر آب بنوشیم؟
✍درباره میزان آشامیدن آب بین مردم باور های غلطی رایج است. دادن یک توصیه واحد به همه افراد، مثلاً نوشیدن روزانه 8 لیوان آب منطقی نیست و هر منع و تجویزی باید طبق مزاج فرد، فصل، عوامل محیطی، حالات روحی وموقعیت شغلی فرد صورت بگیرد.
تا تشنگی غالب نشود نوشیدن آب زیانبخش است. نوشیدن بیش از حد آب، با افزایش سطح بلغم و افزایش رطوبتعارضی بدن باعث بروز بسیاری از بیماریها بخصوص در افراد سرد مزاج میشود. چنانچه امام صادق(ع):« زياد آب ننوشيد كه ماده هر بيماری است و هر دردی را به سوی تو میکشد» ونیز فرمودند :«تا به آب اشتها پیدا نکردید از آن نخورید»
📚کافی ج6ص382
علت ایجاد و تشدید بیماریهای بسیاری از جمله سرماخوردگیها و کرونا وجود رطوبتهای عارضی در بدن است. تصرف حرارت بدن بر رطوبات عارضی باعث تبخیر و بالارفتن آنها به سمت سر میشود و با هوای سرد یا آب سرد یا غذای سرد این بخارات منعقد و در سر و سینه و ریه ایجاد درگیری میکند.
تشنگی راستین زمانی است که بدن به خاطر از دست دادن رطوبت، از بین بردن یبوست و رقیق کردن غذا نیاز به آب داشته باشد. گاه بدلیل وجود خلط بلغمشور در معده و یا سودایسوخته در آن، تشنگیکاذب ایجاد میشود. این تشنگی بعد از غذا هنگام اشتغال بدن به هضم پدید میآید و باید با کمی صبر، خوردن کمی عسلآب و یا خوردن کمی آب گرم آن را برطرف کرد.
☜【طب شیعه】
🍏 🍏🌺🍎🍏🌺🌹💐🍏🍎